Blog

Pret in Bed & Daarbuiten

Dat klinkt echt als de titel van een TV-programma uit de jaren ’90 op de commerciële zender. Wat een dolle pret zou dat toen geweest zijn. En wat een dolle pret is het nu. Toch? We hebben toch allemaal een fantastisch leven. Op Facebook en Instagram, allemaal mooie foto’s, hipstersh*t, zelfgemaakte gerechten en sustainable shoes enal.

gestreept kussen op bed met verkreukt oranje hoeslaken

Heel mooi en trendy zijn die foto’s wel. Word je er echt gelukkig van? Ja? Dat kan hé want een Creatieve Maker wordt blij van iets te Maken en een Mooimaker krijgt energie van iets Mooi te maken. ‘Wat is een Mooimaker?’, ‘Is ze daar weer met haar Talenten?’, hoor ik je denken. Ja, ik ben hier weer en ik zal je vertellen waarom. Het is f*cking tijd dat we allemaal gaan beseffen hoeveel goud er in ons schuilt en dat we daar eens allemaal wat minder onnozel over gaan doen.

‘Doe maar gewoon’, ‘doe eens normaal’, ‘hoge bomen…’, wie kent ze niet. De dooddoeners van onze jeugd en zelfs nu hoor je ze nog. Ja, angst is geen goede raadgever. Wisten onze ouders veel. Het is hen uiteraard vergeven (ik kom hier nog op terug!). Wat voor spetterends zit er allemaal in dat lijf van jou te wachten om gezien te worden. Wacht even, jij hebt natuurlijk al heel vaak jouw Talenten getoond want je bent namelijk gemaakt om ze te tonen/gebruiken, alleen ben je je daar niet altijd van bewust.

Geloof je me niet? Wel, IEDEREEN heeft Talenten, wat anderen ook mogen beweren. En ze zijn zichtbaar in alles wat je doet/niet doet en zegt/niet zegt. Een Talent is niet iets dat je heel goed kan zoals ‘goed’ voetballen. Het is wel iets waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt als iemand jou hierover complimenteert of iets dat je zo gemakkelijk afgaat dat je niet eens doorhebt dat het jouw Talent is. Toch kan het ook iets vervelends lijken als jij in overdrive gaat (hier kom ik ook zeker nog op terug).

We hadden het over pret! En wat heeft dat eigenlijk met Talenten te maken? Wel, alles of toch veel. Ik ga beginnen met een vraag.

Wanneer voelde jij voor het laatst echt pret in je lijf? Dat heerlijk puberaal gevoel dat je hebt bij de slappe lach? Of wanneer het licht net groen wordt zodat jij niet hoeft te remmen? Of die kriebels als je iets gaat doen dat spannend en leuk tegelijk is? Of de vlinders wanneer plots gebeurt waar je al heel lang op hoopte? Of helemaal opgaan in een stevige vrijpartij? Of het epiphany-gevoel wanneer je eindelijk dat ene inzicht verwerft dat een heel ander licht werpt op jouw leven? Dat zo. Die kleine en grote momenten waarop het lekker voelt, alles stroomt, je energiepeil stijgt!

Nou, dat is het moment dat een Talent van jou aangesproken wordt, in actie schiet of er gewoon helemaal is. Hoe? Wat? Welk Talent dan? Herken je jezelf? Ben je heen erg benieuwd naar jouw Talenten en dat Pret-gevoel? Laat me alvast weten waarin jij jezelf herkent.

Zin in meer Pret in Bed & Daarbuiten? Wil je heel graag antwoorden op mijn vraag? Of wil je nu verdorie wel eens weten welke jouw Talenten zijn? Hoe je dan vooral niet in en contacteer me!

 

 

 

Wat vooraf ging…

Jullie hebben ongetwijfeld gezien dat ook mijn Facebook-pagina nog even Nele Onderneemt… heet. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de voorgeschiedenis van Mijn Bedrijf. Drie jaar geleden startte ik de blog Nele Onderneemt. Ik was vastbesloten om ondernemer te worden en heb sindsdien niet stilgezeten. Over al mijn avonturen kan je lezen op de blog van Nele Onderneemt.

20181109_081533

En is De Prettige Rebel nu het ultieme antwoord op al mijn vragen? En is dit nu Het Bedrijf dat ik altijd wilde? Ja en Nee.

Ja, het is het bedrijf dat ik altijd wilde en waar ik altijd van droomde. Het is namelijk van mij en ik mag het zelf vormgeven, inhoud geven, liefde geven en zelfs opgeven als ik dat zou willen. Nu is het vooral helemaal van mij en ik doe alles gewoon lekker op mijn manier. Zo kan ik 100% van mezelf geven, zonder afgeremd te worden door anderen, zonder gewezen te worden op ‘wat de mensen wel gaan denken’, zonder die vervelende en niet dienende stemmetjes in mijn hoofd. 100% op mijn manier ondernemen met mijn hoofd rechtop, stevig in mijn schoenen en met de juiste ondersteuning. Want ook ik besef als geen ander hoe belangrijk het is me te omringen met mensen die in mij geloven én mensen die iets weten dat ik niet weet.

Nee, Mijn Bedrijf is gegroeid vanuit heel veel dromen, ideeën, plannen, ervaringen, frustraties, liefde en plezier in het leven. Het is ontstaan op een kruispunt van heel veel wegen die op een moment kruisten dat ik er helemaal klaar voor was. Mijn Bedrijf zal blijven evolueren en groeien net als ik, gewoon samen met mij. Hoewel ik heel goed weet wat ik wil, weet ik niet waar mijn bedrijf overal naartoe zal gaan. Het is een avontuur waar ik nu al van weet dat ik het aankan, dat het me zal uitdagen, dat ik veel zal leren, dat ik anderen iets mag leren, waarin ik mag stilstaan of net heel snel gaan. Het is als het leven zelf, zeker en onzeker, snel en langzaam, eenvoudig en complex, stug en vlot en geweldig tot in het oneindige.

Als echte multipotentialite omarm ik elke dualiteit, elk veelvoud van dingen. Mijn leven is er één van meer dan één, van zwart én wit, van wild én mild.

Wanneer deed jij helemaal iets op jouw manier?

Binnenprettige groet,

Nele, Queen Rebel

Een nieuw hoofdstuk

Het is zover! Mijn nieuwe website en dito blog zien het daglicht. Na jaren woelen, zoeken en wroeten vallen de puzzelstukjes in elkaar. Het is geen nieuwe weg. Wel sta ik steviger in mijn schoenen, of op mijn blote voeten, dan ooit tevoren.

De eerste 18 jaar heb geobserveerd, geschreven, gevoeld, gekeken en hier en daar speldenprikken uitgedeeld. Wat een prachtig, complex en oneindig interessant schouwspel is het leven eigenlijk! Hoe boeiend waren alle mensen die ik zag, hoorde en ontmoette. Ik was toeschouwer.

De laatste 18 jaar heb ik ontdekt, geklommen, geleerd, geprobeerd, gesproken, ongemakkelijk geweest, geluisterd, genoten, gevloekt, liefgehad en ben ik tegen mezelf en tegen anderen aangelopen, uitgedaagd, geslaagd, ontslagen, weggelopen en ergens anders beland. Wat een ongelofelijke eer was het om deel uit te maken van de grootste show van de wereld: het Leven! Ik was deelnemer.

Dat was de mooiste kijk- en leertijd die ik me kon bedenken en ik zou alles opnieuw doen, helemaal zoals het is gelopen. Want het leven heeft me gebracht waar ik nu sta en verdekke, ik sta hier graag. Nu ben ik ondernemer en wie weet eindigt dat wel nooit!

Ik ben een denker én een doener, ik werk graag met woorden én met beelden, ik spreek én luister graag. Ik ga graag mee maar doe ook graag tegendraads.

Welke paradoxen herken jij bij jezelf?

Groet,

Nele, Queen Rebel